İngilizce Konuşulan Vizesiz Ülkeler


Türkiye’nin en iyi online İngilizce eğitim sistemi olan Konuşarak Öğren’den ücretsiz konuşma dersi almak için tıklayın !

Konuşarak Öğren'i Ücretsiz Deneyin

İngilizce Konuşulan Vizesiz Ülkeler

İngilizce konuşma bilgimizi geliştirmek adına, yurt dışında dil eğitimi almak her zaman cazip bir seçenek. Peki bu seyahatler esnasında, vize masrafı yapmamak, hatta zaman da kaybetmemek, pasaport ile kolayca gidebilmek adına İngilizce konuşulan vizesiz ülkeler hangileridir diye merak etmiş miydiniz? Yurt dışında yabancı dil eğitimi, birçok ülkede maalesef yüksek maliyetli. Ancak en azından vizesiz ülkelerden hangilerinde İngilizcenizi geliştirme şansınız var, ona bir bakalım!

Güney Afrika

Dünyada, en çok resmi dili olan ülkeler arasında yer alan Güney Afrika’da, İngilizce esasen resmi diller arasında. Ancak nüfusun yüzde 7’si civarı, İngilizce konuşabilmekte. Bu oran Türkiye ortalamasının altındadır.

Filipinler

Bir ada ülkesi olan Filipinler de, konuşulan diller arasında İngilizceyi de barındıran ülkelerdendir. Filipinler’de hem günlük yaşam içerisinde hem de çeşitli dil kurslarında İngilizce öğrenmek mümkün, ancak Türkiye’de oldukça uzak bir ülke olmasından ötürü gidiş geliş, ulaşım maliyetleri oldukça yüksektir. Ek olarak Filipinler gibi ülkelerdeki İngilizce, normal İngilizceye göre yapı ve aksan olarak farklılıklar da gösterebilir.

Nijerya

Turistik olarak vize istemeyen ülkeler arasında yer alan Nijerya’da İngilizce, resmi diller arasında. Ülkede bunun dışında birkaç farklı dil de konuşuluyor, ancak uzun bir süre İngiltere’nin kontrolünde olan bir ülke olmasından ötürü resmi dairelerde dahi İngilizce konuşulmakta, kabul edilmektedir.

Singapur

Milli dil olarak Malay dili konuşulan Singapur’da, İngilizce resmi diller arasında. Vize politikası konusunda da, 30 güne kadar bir serbesti mevcut.

İngilizce konuşulan diğer ülkeler

Aşağıda vizeli olup olmamasına bakılmaksızın, İngilizcenin resmi diller arasında olduğu ülkelerin listesini göreceksiniz. Aslına bakılırsa, onlarca ülke mevcut. Ancak İngilizce konuşanların ortalamasının çok düşük olması, farklı aksan ve kültürler, bunun yanı sıra o ülkelerdeki siyasi ve toplumsal ortamlar, İngilizceyi ilerletmenize çok fazla olanak da tanımayabilir.

Wikipedia’da, İngilizce konuşulan ülkelerin tamamını bulabilirsiniz. Gördüğünüz gibi birçok ülkede İngilizce konuşulmakta. Ancak İngiltere, ABD ve İrlanda gibi birkaç ülke haricinde, gerçekten size katkı sağlayacak bir İngilizce eğitimi, her zaman mümkün olmayabilir.

Bu noktada size önerimiz, anadili İngilizce olan eğitmenler ile Türkiye’den online bir şekilde konuşarak İngilizcenizi geliştirebileceğiniz KonusarakOgren.com modeli… Kısaca anlatmak gerekirse:

  • Her gün sadece 10 dakika, 20 dakika gibi süreler ile,
  • İş ve okul programınıza göre sizin belirleyeceğiniz zaman periyotlarında,
  • ABD’de yaşayan ve anadili İngilizce olan uzman eğitmenler ile birebir görüşerek,
  • Skype gibi kolayca kullanabileceğiniz pratik programlarla İngilizcenizi geliştirme şansına sahipsiniz!

 

Üstelik, kısa bir süre için bu sistemi ücretsiz deneme hakkınız var! Nasıl mı? Tıklayın…

Online İngilizce Konuşma Kursu: Konuşarak Öğren

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Son Yazılar

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.

Adınızı soyadınızı giriniz!

Geçerli bir e-posta adresi giriniz!

Geçerli bir cep telefonu numarası giriniz!

Şifreniz en az 4 karakter olmalıdır!

Bilgileri eksiksiz doldurunuz!

Bilgi Mesajı